Tub unguent 20 ml Biotitus Derma®

Pachetul conține un tub de 20ml cu Biotitus Derma®.

Adauga in cos
35.7 RON
Pretul include TVA
Unguentul Biotitus Derma® contine: Cera, Olivae oleum, Calendula, Helianthi oleum, Ricini oleum hidrogenate, Boswellia, Bismuthi subgallas, Gum rosin, Camphora.
Avand o toleranta buna la nivelul pielii, produsul este indicat in:

· Tratamentul local al plagilor acute: arsuri de gradul I, IIa,IIb si III, escoriatii, ulceratii, alte plagi traumatice si alte leziuni ale pielii;

· Tratamentul local al cicatricilor patologice (hipertrofice, cheloide)

· Tratamentul local al escarelor, ulcerelor vasculare cronice, ulcerele piciorului diabetic;

· Tratament local in zona donatoare de grefa cutanata.

Stimuleaza aparitia tesutului de granulatie si favorizeaza cicatrizarea prin:

· Asigurarea unui microclimat favorabil cicatrizarii prin stimularea celulelor epiteliale, a keratinocitelor si a celulelor endoteliale, reinstalarea barierei lipidice a pielii si a productiei de colagen si elastina;

· Favorizeaza epitelizarea chiar si in cazul leziunilor profunde prin stimularea rezervelor de celule epiteliale restante;

· Accelereaza vascularizatia de neoformatie;

· Absorbtia excesului de exudat si controlul acestuia permit o debridare optima.

- Proprietatile unguentului permit folosirea sa in cazul oricarui tip de plaga chiar si a celor cu risc de suprainfectie, eliminand in acelasi timp senzatiile rau mirositoare;

- Confort deosebit pentru pacient prin inlocuirea atraumatica a pansamentului cu o frecventa redusa;

- Favorizeaza formarea unui epiteliu de buna calitate;

- Nu este aderent la plaga, se indeparteaza usor si atraumatic;

- Usor de aplicat in cazul plagilor in zone dificile;

- Bismuthi subgallas are efect cicatrizant si astringent.

- Continutul de gliceride, acizi grasi, flavonoide, vitamina A, E, K din olivae oleum (uleiul de masline) si helianti oleum ( uleiul de floarea soarelui) stimuleaza regenerarea celulara , formarea de colagen si elastina si asigura hidratarea tisulara.

- Acidul linoleic, acidul palmitic si acidul oleic din ricini oleum hydrogenatum (uleiul de ricin) stimuleaza membrana celulara si sinteza matricei intracelulare , contribuind la regenerarea celulelor.

- Vitamina A si esterii din cera (ceara de albine) stimuleaza regenerarea celulara si contribuie la hidratarea tisulara.

· Se curata plaga cu solutie Ringer sau cu solutii hipertone (ser fiziologic) inaintea fiecarei utilizari a unguentului:

· Unguentul se aplica in strat uniform de 1-2 mm pe toata suprafata plagii; acesta se acopera cu un pansament steril (din tifon sau netesut), care asigura protectia mediului favorabil vindecarii plagii, creat de unguent.

· Pansamentul astfel format se inlocuieste zilnic sau la 2-3 zile, in functie de starea plagii.

· Imediat dupa aplicare, poate aparea o senzatie locala de arsura sau jena, uneori hipertermie, fenomene care se remit spontan in 30-40 de minute.

· In timpul procesului de vindecare, poate aparea o senzatie de prurit usor (mancarime). In acest caz, se evita gratajul zonei (scarpinarea), pentru a nu deteriora pielea nou-formata si se consulta medicul.

· Reactie alergica locala la una din componentele unguentului.